از نظر طب سنتی چه غذایی بخوریم تا سالم بمانیم؟

۱- روغن نباتی را تغییر بدهیم: بهتر است از روغن کنجد یا روغن زیتون استفاده کنیم

اگر نبود روغن دنبه و پیه استفاده کنیم، یک وعده غذا با روغن دنبه به اندازه سه وعده غذا قوت بخشی دارد و چاق کننده نیست و جالب است بدانیم که روغن دنبه باعث کاهش کلسترول می شود.

چون گرمایش بالاست لذا صفرای لطیف تولید می کند و کلسترول را ذوب می کند.

۲- نان را واقعی بکنیم (یعنی با پوست خودش و تخمیرش، دوره خودش را گذرانده باشد)

ویژگی های انواع مزاج ها

٣- از گوشت های سرد پرهیز کنیم. اگر گرسنه باشید بهتر است از اینکه گوشت گاو، سوسیس و کالباس بخورید. چیزهایی به سوسیس و کالباس می زنند که ما رویمان نمی شود بگوییم.

۴- حداقل یک و حداکثر روزی سه عدد خرما بخورید و ۲۱ عدد مویز

۵- فصل انگور حتما یک ماه رژیم انگور بگیرید (هفته اول صبحانه فقط انگور، هفته دوم صبحانه و ناهار انگور، هفته سوم صبحانه و ناهار و شام)

من هر وقت بخواهم شور و نشاط داشته باشم رژیم انگور میگیرم، هر وقت رژیم انگور میگیرم مثل اینکه نیم متر روی هوا دارم راه می روم و بهترین انگورهای دنیا در ایران است.

۶- از سرخ کرده ها حداقل استفاده را بکنید در حد مزه دادن به غذا

۷- از پرخوری و بد خوری پرهیز کنید.

۸- تا گرسنه نشدی غذا نخور

۹- غذا را لقمه لقمه بخورید و زود نبلعید.

مزاج انواع خوراکی ها

هر چقدر بزاق دهان همراه غذا به باشد کیفیت غذا دهی به بدن بیشتر می شود. همراه غذا مقداری سم به بدن وارد می شود و این با حجامت خارج می شود

(سالی ۲ بار یکی بهار و دیگری پاییز) سم از هر کجا وارد بدن شود از جای حجامت خارج می شود (کسانی که پر تحرک هستند و در هوای پاک زندگی میکنند سالی یک بار).

۱۰- ورزش کنید و رئیس ورزشها پیاده روی است. پیاده روی با کفش های کف نازک، روی سنگلاخ و رو به ارتفاع آرام.

۱۱- بین غذا آب یخ نخورید.

دمنوش ها و خواص آنها

تغذیه نامناسب

۱- در بین غذا آب خوردن

٢- ناشتا آب خوردن

٣- ناشتا سردی خوردن (الان در رستورانها مد شده است که قبل از صبحانه آب پرتقال میدهند، چون سردی اشتها را باز می کند و شکم روز به روز بزرگ می شود)

۴- غذاها را تند تند خوردن

۵- سردی و گرمی را باهم خوردن

۶- غذاهای متنوع خوردن (چون مزاج معده گیج میشود) گاهی اوقات برای برطرف کردن سردی معده داروهای بسیار گرم میدهند و این دارو کهیر را منتشر می کند و کل بدن را کهیر می گیرد؛

غذای بسیار گرم خون را گرم و خون گرم باعث خارش و بعد کھیر می شود.

پس برای رفع سردی معده باید گرم و ترهای آرام تجویز کنیم و فوری نباید به معده سرد، زنجبیل یا فلفل بدهیم.

از اوج سردی به اوج گرمی و بر عکس رفتن، سودا ساز است و سودای آن اندام را می سازد و سودای زیاد موقعی ایجاد می شود که ما از یک محیط بسیار گرم به یک محیط بسیار سرد برویم و یا برعکس عمل کنیم و یا از سونای گرم به سونای سرد برویم،

عین همین حالت در معده هم اتفاق می افتد و لذا بیمار می گوید گاهی سوزش در معده دارم، گاهی تیر می کشد؛

سوزش یعنی گذر سودا که خود ما تولید کردیم.

اگر بخواهیم بیمار را سریع درمان بکنیم گرم حاد نمیدهیم بلکه گرم آرام می دهیم و مالیدنی هم می دهیم .

توجه: اگر در داخل ترشی تندی نباشد ترشی بسیار سرد می شود و اگر تندی داشته باشد سردی آرام می شود که ترشی اش برای کبد و تندی اش برای معده خوب است.

افزایش میل جنسی در طب سنتی

چند نمونه از گرم و ترها:

آبگوشت، شربت عسل، انجیر، سوپ گندم و جو (سوپ جو خودش سرد است و اگر روغن زیتون باشد و ادویه های تند اضافه کنیم معتدل می شود).

نویسنده : دکتر مزاج / برگرفته از کتاب دکتر خیراندیش

دکتر مزاج را در ارائه خدمات بهتر یاری کنید...

روی یکی از ستاره ها کلیک کنید و به ما امتیاز بدهید:

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − چهارده =